Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nina Dobrev

2010.05.13

NINA DOBREV
Nina Dobrev (születési név: Nina Constinova Dobreva) 1989. január 9-én született, Bolgár-Kanadai színész, zenész és mondel, jelenleg Canada-ban él. Eddigi nagyobb szerepe a Mia Jones volt ahol egy szingli tini anyukát alakított a Degrassi: The next Generationban.
Következő nagy szerepét a The vampire diaries-ban kapta, ahol Elena Gilbert karakterét alakítja.

Élete korábbi stádiuma:
Dobrev Sofia-ban született, Bulgáriában, majd két éves korában Canada-ba költöztek. Az édesanyja színész volt, apja számítógép specialista. Idősebb bátyja mérnöknek tanul.
A J. B. Tyrrel Sr. public és a Wexford Collegiate School for the Arts-ba járt, Scarborough, Ontario-ban. Fiatal kora ellenére rendkívül tehetségesnek bizonyult mint színészkedés, tánc, gimnasztikában, zenében, művészetben, rajzolásban.
Dobrev ennek köszönhetően később a Dean Armstrong Acting iskolába járhatott ahol felfedezték a sok sok tehetséges színész között.

Karrier:
A modellkedése átfordult reklámokba, majd filmekhez való szereplőválogatásokhoz vezetett. Kicsivel később kisebb szerepeket kapott a Fugitive Pieces-ben, az Away from her-ben, a Never Cry Werewolf-ban és a tv sorozatban a Degrassi: The next generation-ban.
Továbbá szerepelt az MTV-n futó American mall-ban.
Majd 2009-ben megkapta a CW-n futó The vampire diaries egyik főszerepét Elena Gilbert szerepét.

Kép