Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PAUL WESLEY

2010.05.13

PAUL WESLEY
Paul Wesley 1982. július 23-án született, amerikai színész, leghíresebb alakítása Aaron Corbett volt az ABC Family-ben, továbbá szerepelt a miniszériában, a Fallen-ben , és Stefan Salvatoreként a The vampire diraies-ban.

Élete és karrierje:
Wesley Paul Thomas Wasilewski néven született New Brunswick, New Jersey-ben, és Marlboro, New Jersey-ben nőtt fel. Szülei Agnieszka és Thomas Wasilewski még születése előtt érkeztek az államokba Lengyelországból.
Van egy nővére Monika és két huga Julia és Leah.
Wesley a Christian Brothers Academy-ra járt Lincroft, New Jersey-ben és a Marlboro Hight School-ban végezte tanulmányait. Míg a középiskolába járt bekerült a The Guiding Light című szappanoperába ahol Max Nickersont alakította. Ezek után a Marlboro High Schoolt otthagyva a Howell-i (New Jersey) Lakewood Prep School-ba ment át mert így jobban tudta kamatoztatni színészi tehetségét. 200-ben a Rutgers Egyetemre ment de egy év után otthagyta, hogy a karrierjével tudjon foglalkozni.

2005-ben megváltoztatta a nevét Paul Wesley-re. Mikor megkérdezték tőle az emberek, hogy miért változtatta meg, Paul csak annyit mondott "A Wasilewski-t túl nehéz kiejteni. De megkérdeztem a családomat hogy beleegyeznek e."

Paul olyan filmekben játszott mint a Guiding Light, Smallville, The O.C., 8 simple rules, Wolf lake, Cane és az American Dreams. Talán a legjobb alakítása Tommy Callahanként volt az Everwood-ban. TOvábbá megjelent még a Law and Order: Special Victims Unit második évadának premier epizódjában, a Wrong is Right sorozat Ripped című részében.
Legutóbbi filmjei Peaceful Warrior, Roll Bounce és a Cloud 9.
2008-ban Jake Tanner szerepében megkapta élete első főszerepét a Killer Movie-ban.
Jelenleg a The vampire diaries-ban alakítja a tini szívek hódítóját Stefan Salvatore-t a vámpírt.

Kép